Tretmaji globinske obnove

Inovativni, učinkoviti in varni postopki – Mezoterapija in indukcija novega kolagena v enem tretmaju

Kombinacija mehanske stimulacije kože z najmodernejšimi kozmetičnimi preparati, s katerimi vplivamo na povečanje sinteze kolagena in elastina, s tem izboljšamo splošni videz in zdravje kože. Ta tretma predstavlja skupek  mezoterapije  (intenzivnejša od običajne mezoterapije) in stimulacije globinskih slojev kože na celični ravni  brez ablacije (poškodbe epiderma).

Koristi se za:

  • tretma pri povešeni koži (obraz, vrat, dekolte)
  • tretma pri razširjenih porah in mastni koži  ter aknah
  • tretma pri brazgotinah (od aken, mozoljev, ne vključuje keloidov)
  • tretma pri drobnih gubicah in linijah na obrazu (okoli oči in ustnic, na čelu, vratu in dekolteju)

Postopki tretmaja globinskega pomlajevanja z Genosys kozmetiko:

tretmaji globinskega pomlajevanja 1

Terapija z mikroiglicam traja okoli 15- 45 minut, odvisno od stanja kože in tipa kože. Sledijo pordelost kože (od blage do intenzivne, odvisno od dolžine iglic in tipa kože). To lahko traja nekaj ur, največ 48. Čas okrevanja je hiter, zdravljenje je neinvazivno, neablativno, ne pušča odrgnin, modric ali oteklin. Priporočamo, da teden dni po tretmaju uporabljate kakovostne zaščitne kreme za sončenje  (SP 40 ++ Genosys MSC) in 24 ur ne nanašate ličil na kožo.

Potrebnih je od 4 do 6  tretmajev  v presledkih od 4 do 6 tednov. Prvi rezultati so vidni že po nekaj dneh. Koža je sijoča, bolj napeta in čista, končni rezultat sinteze kolagena pa je opazen po nekaj mesecih. Priporočamo vzdrževalne  tretmaje  enkrat oz. dvakrat letno, ki jih je možno kombinirati z drugimi postopki.

Z večjo kakovostjo kože z naravno stimulacijo dosežemo dolgotrajne rezultate. Kombinacija teh postopkov, Genosys No needle karboksi terapije EZCO2 Genosys, in terapije SRS s sadnimi kislinami pripomore k intenzivnejši stimulaciji in boljšemu rezultatu.

Pri tretmaju se uporablja Genosys Dermafix, aparat s sterilnimi nastavki s šestkotnimii iglicami iz kirurškega jekla, dolžine od 0,5 do 0,2 mm. Katero dolžino iglic bomo uporabili, je odvisno od tipa kože in indikacije oz. od tega, kaj  želi pacient dobiti.

Z microneedlingom (mikro iglicami) povzročimo drobne poškodbe na  usnjici, s tem sprožimo številne procese v koži, ki spodbudijo samoobnavljanje ter povečanje fibroblasta in večje tvorjenje kolagena ter elastina v koži in večjo prekrvavitev.

S tako  povečano prekrvavitvijo ob uporabi različnih stimulatorjev oz. poživil, peptidov, dejavnikov rasti, rastlinskih izvlečkov se močno povečajo učinki prilagojenega hialurona. Vstavljajo tudi patentiran peptid, skoraj enak GF (rasnti dejavnik), pridobljen iz rastlin, ki sodeluje v naravnih procesih obnavljanja kože. Pospešuje celjenje poškodb, povečuje sintezo kolagena in elastina ter obnavlja kapilarne mreže.

Po tretmaju z microneedlingom (mikroiglicami) do 40-krat poveča vpojnost pripravka v kožo.

Peptidi, ki se vnašajo na ta način v kožo, so:

Sh-polypeptide 7 – patentiran protein, ki ima podobno strukturo kot človeški rastni hormon (rastni faktor ), ki se veže na receptorje in aktivira izvorne celice, ki so se preselile v bazalni sloj povrhnjice. Močne matične celice ustvarjajo nove celice v povrhnjici.

Palmitoyl Oligopeptide – spodbuja nastanek kolagena, elastina, hialuronske kisline in glukozominiglikana.

Palmitoyl Tetrapeptide-7 – zmanjšuje pordelost kože, spodbuja in obnavlja vlakna v usnjici.

Acetyl Hexapeptide-8 – deluje proti gubam prek sproščanja mišic.

Opomba:
Postopek zdravljenja z  Dermafixom je zaupana izključno zdravnikom, ki imajo medicinsko znanje o anatomiji kože, pravilih sterilizacije in uporabe naprave, ter dobro usposobljenim kozmetologom/kozmetičarkam. Nepravilna uporaba lahko povzroči poškodbe kože, bakterijske ali virusne okužbe.